Motmuggen Bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0298501

Bel ons direct

085 - 029 8501

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
Motmuggen bestrijden

Motmuggen bestrijding: Heeft u last van motmuggen, kleine grijze motjes?

Heeft u last van kleine grijze, zilveren motjes oftewel motmuggen? Deze beestjes zijn niet zo heel bekend, maar met een mottenplaag wordt u er helaas toe gedwongen zich te verdiepen in het leven motmuggen en motmuggen bestrijding.

Of wilt u meer weten hoe u deze een mottenplaag kunt voorkomen? Hieronder kunt u meer informatie vinden over motmuggen bestrijding.

Wat zijn motmuggen?

De motmug is een klein grijswit, zilverkleurig motje van 1,5 – 6,5 mm. Het motje heeft behaarde vleugels. De larven van deze motmuggen zijn wormachtig en 1-9 mm lang. Ook hun kleur is grijswit.

Dit kleine grijze motje komt vooral bij warm weer in steden voor. Het zijn geen echte vliegen/muggen, ze kunnen ook niet steken. Ze verplaatsen zich voornamelijk kruipend of springend.

Motmuggen houden van vervuild water, dus u kunt ze in huis tegenkomen op vochtige plekken, zoals bij de afvoeren van het toilet, de douche en wasbakken. Vooral verstopte afvoeren zijn een favoriet verblijfplaats.

Buiten zijn ze vaak te vinden in regenpijpen, regentonnen, onder bloembakken, in afvalwater, in afvoergoten etc.

Wat is het gevaar van motmuggen?

Motmuggen zijn schadelijk voor de mens doordat ze bacteriën e.d. kunnen overbrengen. Ze kunnen dus allerlei ziekten veroorzaken. Ook kunnen ze overlast veroorzaken als ze zich snel voortplanten en in grote getalen aanwezig zijn in je huishouden of buitenshuis.

De larven van deze motmuggen zijn niet gevaarlijk en zelfs nuttig. Ze eten de algen, schimmels en bacteriën op. Motmuggen bestrijding is dus vooral gericht op het verwijderen van motmuggen. Maar ook de larven moeten verwijderd worden, deze groeien namelijk weer uit tot volwassen motmuggen. Hier ligt dus de echte oorzaak van het probleem bij Motmuggen bestrijding.

Motmuggen bestrijding; zelf motmuggen bestrijden?

We zijn vaak geneigd eerst zelf aan de slag te gaan om deze motmuggen te bestrijden. Helaas is dat meestal een onbegonnen strijd.

Het is wenselijk om goed geïnformeerd te zijn over de bestrijding van deze motmuggen en zodoende ze gericht te kunnen bestrijden.

Het gevolg van het zelf bestrijden is vaak dat de motmuggen steeds meer overlast gaan bezorgen, omdat ze zich snel voortplanten. Het beste wat we u kunnen adviseren is dan ook: Schakel professionele motmuggen bestrijding in om motmuggen te bestrijden!

Motmuggen bestrijding; laten doen?

Heeft u de moed opgegeven en heeft u behoefte aan hulp bij het bestrijden van deze kleine grijze motten? Dan bent u bij ons op het juiste adres. Wij kunnen u, door onze jarenlange ervaring, snel en efficiënt helpen. We bespreken met u het probleem, gaan samen met u op zoek naar de voor u het meest geschikte oplossing en zorgen dat u binnen korte tijd weer vrij bent van motmuggen.

Onze medewerkers zijn hierin gespecialiseerd en zorgen ervoor dat de voornaamste broedplaatsen opgespoord worden. Ook evt. andere favoriete verblijfplaatsen behandelen we gelijk, zodat u gegarandeerd binnen korte tijd van deze motmuggen verlost bent.

Na deze behandeling kunnen we nog een aantal keer bij u langs komen voor nacontrole en evt. nabehandeling.

 

Foto: Luis Fernández García

Preventieve maatregelen laten nemen tegen motmuggen?

Heeft u in het verleden last gehad van motmuggen of vormt uw huis of uw tuin een groot risico voor overlast van deze grijze motjes? Dan kunt u het beste gaan kijken naar preventieve maatregelen tegen motmuggen.

Door eerst op zoek te gaan naar mogelijke verblijfplaatsen of broedplaatsen en deze plekken bijvoorbeeld goed te reinigen met heet water en soda, kunt u zelf proberen een plaag van motmuggen te voorkomen.

Dit is echter niet altijd voldoende en daarom zijn wij er voor u om samen met u een preventieplan op te stellen. Wij bekijken uw persoonlijke situatie en zorgen ervoor dat motmuggen geweerd worden uit uw huis en tuin.

Wilt u nog meer informatie of wilt u een aanvraag doen?

Heeft u na het lezen van bovenstaande informatie nog vragen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij staan u graag te woord! Ook kunt u contact met ons opnemen om een aanvraag te doen voor bestrijding van motmuggen of advies aan te vragen. Dit kan via het formulier op de website of u kunt ons telefonisch bereiken.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8501, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed