Motmuggen Bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0298501

Bel ons direct

085 - 029 8501

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
larven van motmug

Larven van de motmug bestrijden

Motmug

Motmuggen zijn kleine insecten die wereldwijd voorkomen. Ze zijn heel herkenbaar door de behaarde vleugels die groter zijn dan het lichaam van de mug zelf. De kleur van het beestje is geelachtig/grijs/zwart. Verder hebben deze insecten twee behaarde antennes op de kop.

Ook al doet de naam het misschien wel vermoeden, motmuggen steken niet. Daarnaast kunnen deze insecten niet goed vliegen, ze kruipen wat en maken korte sprongetjes. Overdag blijven ze veel zitten met de vleugeltjes over elkaar geslagen Ze zien er dan van een afstandje uit als kleine zwarte driehoekjes. Vooral ’s nachts worden de motmuggen actief.

Op deze pagina willen we u echter vooral helpen bij larven van de motmug bestrijden. Hierover is minder bekend, maar dit is wel nodig om van het probleem af te komen. Leest u daarom vooral verder voor meer informatie.

Vindplaats motmug

De plaatsen waar u ze vooral tegen kunt komen zijn bijvoorbeeld de muren van de douche of in de buurt van sanitaire buizen, wasbakken of het toilet. Ze worden ’s avonds actief rond resten van organisch materiaal. Deze beestjes zitten dus gewoon graag in het riool. Daarom is het absoluut niet prettig als u deze insecten aantreft in uw woning. Het is dan noodzakelijk om vooral de larven van de motmug te bestrijden.

Voortplanting

Motmuggen leggen hele kleine eitjes, dit kunnen er soms wel 100 tegelijk zijn. De broedplaats hiervan is vooral dichtbij organisch afval of in vies water.

Larven van de motmug

De larven van de motmug zult u zelf niet zo snel tegenkomen in huis, deze zijn er wel, maar zitten vaak verstopt in de sanitaire buizen en als u ze heeft, is het wel nodig dat ze verwijderd worden. De larven van de motmug lijken wat op wormen en zijn grijswit van kleur.

Schade door motmuggen en larven

De larven van de motmug zijn op zich een nuttige beestjes, omdat ze leven van algen, schimmels en bacteriën. Dit is natuurlijk alleen maar goed voor het leefmilieu van ons als mensen. Ze kunnen op deze manier echter wel indirect ziektes overbrengen als u ze in huis krijgt.

En ook als de larven van de motmug zijn uitgegroeid tot volwassen motmug, is er een kans dat ze schadelijke bacteriën overbrengen.

Verder zult u, wanneer u in grote hoeveelheden motmuggen in huis heeft, zeker niet vrolijk worden. Dit kan echt een plaag worden waar u veel last van heeft en waar u ook moeilijk van afkomt.

Preventie

Het is belangrijk om de aanwezigheid van motmuggen te voorkomen. Dit kunt u doen door regelmatig de afvoeren met heet water te reinigen en door de dakgoten af en toe leeg te maken.

Larven van de motmug verdelgen

Wanneer u echt regelmatig last heeft van motmuggen, is het beter om contact op te nemen met een ongediertebestrijder. Zij kunnen u advies en tips geven en als het nodig is komen zij langs om de beestjes op een deskundige manier te bestrijden.

Op deze manier weet u zeker dat u van de overlast van motmuggen bent verlost.

Het is namelijk niet genoeg om alleen de motmuggen te verwijderen, ook de larven en eieren zullen opgespoord moeten worden. Mensen van de ongediertebestrijding weten precies waar zij moeten zoeken en kunnen dan ook de larven en eieren verdelgen. Op deze manier kunnen zij de larven van de motmug bestrijden en dit is uiteindelijke de beste oplossing.

larven van motmug

Foto: Ninjatacoshell

Eitjes motmug bestrijden

Ook de eitjes van een motmug zult u zelf echt niet opsporen. Als u veel motmuggen in huis blijft houden, is de kans groot dat er ergens eitjes van de motmug aanwezig zijn. De kans is groot dat dit aan de binnenkant va sanitaire leidingen is.

Om de eitjes van de motmug te bestrijden, is het noodzakelijk om contact op te nemen met een ongediertebestrijder, zodat zij de eitjes van de motmug bestrijden. Op deze manier voorkomt u dat de larven en motmuggen schadelijke ziektes kunnen overbrengen.

Ongediertebestrijding

Wanneer u dus last heeft van veel motmuggen in huis is het raadplegen van de ongediertebestrijding de beste oplossing. Zij kunnen voor u de larven van de motmug bestrijden en u zo van het probleem afhelpen.

Wilt u hulp bij het bestrijden van motmuggen? Bel dan onderstaand telefoonnummer voor meer informatie. U komt dan direct in contact met een professionele bestrijder.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8501, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed