Motmuggen Bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0298501

Bel ons direct

085 - 029 8501

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
Bestrijding Kleine Motjes

Bestrijding Kleine Motjes

Motten kunnen, net als andere insecten, bijzonder veel ellende veroorzaken. Er zijn verschillende soorten kleine motjes. Vooral kleding en andere textielsoorten kunnen door toedoen van gewone motten ernstig worden beschadigd, daarnaast is het niet bepaald prettig om veel motten door uw thuis te zien zwerven.

Motmuggen kunnen daarentegen juist weer ziektes en bacteriën verspreiden, kunnen een gevaar voor de gezondheid vormen. Motmuggen brengen geen schade toe aan kleding.

Zaak dus om de bron van het kwaad snel op te sporen. Hieronder vindt u enkele handige tips voor kleine motjes bestrijden.

Haard

Bestrijding kleine motjes begint met het zoeken naar de wortel van het probleem, de bron. Motten kunnen over het algemeen alleen langdurig binnenshuis overleven als er een plaats is waar ze veel voedsel kunnen vinden en zich dientengevolge voort kunnen planten.

Voortplantingsproces

Motten en motmuggen zijn, in sommige opzichten, vergelijkbaar met vlinders, alleen is een vlinder natuurlijk wat mooier. Motten en vlinders planten zich in ieder geval allebei voort met larven, kleine witte rupsjes die langzaam ontpoppen tot een volgroeid insect. Mocht u een grote hoeveelheid van deze witte rupsjes in uw huis aantreffen, wees dan gewaarschuwd: u bent dichtbij de bron.

Hier begint de bestrijding kleine motjes.

Rommelzolder

De optimale leefomgeving voor een gewone mot is de menselijke rommelzolder, vol met oude lappen, kleding en andere textielsoorten. Motten kunnen zich echter ook voortplanten in schone kleding, zelfs in handdoeken. Zo u de stoffen wil bewaren, is het aangeraden ze onmiddellijk in de wasmachine te gooien en op 60 graden of hoger te wassen. Deze temperatuur is voldoende om de motten te doden en vormt dus een geschikte methode voor de bestrijding kleine motjes.

Motmuggen komen vooral voor rondom sanitaire buizen. Hier leggen zij hun eitjes en kunnen de larven zich voeden met organisch afval.

Vettige Omgeving

Larven van gewone motten groeien overigens niet op tussen oude kleding. Ze prefereren een wat vettige omgeving, zoals in een zak met nootjes, cacao of hondenvoer: van dit soort producten kan een larve goed leven. Zorg er dan ook voor dat deze dingen goed zijn afgesloten, in nette stalen of plastic blikken. Zo voorkomt u dat motten er hun eitjes in leggen.

Stofzuiger voor bestrijding kleine motjes

Een andere handige tip voor kleine motjes bestrijden, is natuurlijk het gebruik van de stofzuiger. Zorg er echter wel voor dat u de mond verwijdert, zodat u de slang makkelijker voort kunt bewegen en de mot sneller in het gat wordt gezogen. Op deze manier kunt u motten ook op moeilijk bereikbare plekken verwijderen, zoals aan het plafond of in de kieren tussen de muur.

Ook bij motmuggen kunt u dit doen als u deze ziet.

Dit is echter geen oplossing voor de oorzaak van het probleem. Dit schuilt in het bestrijden van de larven van de motten. In het geval van gewone motten dus in een vettige omgeving en in het geval van motmuggen dus in en rondom sanitaire leidingen.

Bestrijding Kleine Motjes

Foto: Sanjay Acharya

Kleding

De meest voorkomende mot is waarschijnlijk de kledingmot. Het vuil in de kleding vormt een bron van voedsel voor de mot. Sommige kleren draagt u immers maar een paar keer per jaar en dat biedt kansen voor dergelijke ongedierte. Als u motten in een jas of broek ontdekt, is het natuurlijk noodzakelijk hem onmiddellijk in de wasmachine te gooien.

Sommige kleding kan echter niet op hoge temperatuur gewassen worden. Is dit het geval leg het dan voor een dag of 4 in een vriezer, bij een temperatuur van 20 graden onder nul. Kleine motjes bestrijden is dus vooral belangrijk bij oude kleding.

Bestrijding Kleine Motjes

Er zijn in principe genoeg middelen voor het bestrijden van kleine motjes. Mottendodende strips, chemische middelen – er zijn veel mogelijkheden. Deze werken zoals eerder genoemd niet om de oorzaak van het probleem aan te pakken, zeker niet in het geval van motmuggen.

In dat geval raden wij u aan om de bestrijdingsdienst in te schakelen als de plaag de overhand krijgt. Het makkelijkst is echter uw huis gewoon schoon te houden, zodat motten überhaupt geen kans krijgen zich voort te planten. Voorkomen is altijd beter dan genezen.

Wilt u gratis en vrijblijvend in contact komen met een professionele bestrijder? Bel dan met het nummer hieronder of vraag een offerte aan via het formulier.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8501, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed