Motmuggen Bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0298501

Bel ons direct

085 - 029 8501

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
kleine zilveren motjes

Kleine motjes plaag

Een kleine motjes plaag, u kunt er ineens mee te maken krijgen. Vaak bestaat de kleine motjes plaag waar u mee te maken heeft uit motmuggen. Heel vervelend en vaak zijn de motmuggen ook nog eens heel moeilijk te vangen.

Motmuggen zijn namelijk insecten met vleugels en zijn dus gemakkelijk in staat om overal heen te vliegen. Een kleine motjes plaag kan niet alleen veel overlast en ongemak veroorzaken, maar ook gevaarlijk zijn voor uw gezondheid.

Motmugjes kunnen namelijk ziektes en bacterien verspreiden dit in uw lichaam terecht kunnen komen. Vaak wordt bij bestrijden van de motmuggen alleen aan de vliegjes gedacht, maar het probleem zit hem juist in de larven van de rioolvliegjes.

Waarom de larven bij een kleine motjes plaag zo belangrijk zijn

Als u last heeft van een kleine motjes plaag, dan is het belangrijk dat u zich niet te snel op alleen de motmuggen zelf focust.

Juist de larven bij een kleine motjes plaag, zijn het grote probleem. Deze larven vestigen zich vaak in afvoerbuizen en andere sanitaire leidingen waardoor deze erg lastig te bestrijden zijn. Ook kunnen ze hierdoor ziektes overdragen.

De kleine motjesplaag wordt dus veroorzaakt en vergroot door de larven. Doordat de larven zich verstoppen in sanitaire leidingen, kunnen deze larven ook gemakkelijk bacteriën overbrengen op producten. Hetzelfde geldt voor volwassen motmuggen.

Als u de producten vervolgens eet, kunt u ziek worden.

Hoe u een kleine motjes plaag kunt voorkomen

U kunt ervoor zorgen dat de larven van motmuggen het minder prettig vinden om zich bij u in huis te nestelen.

Dit kunt u bijvoorbeeld doen door de leidingen regelmatig te laten doorstromen met heet water. Ook kan het reinigen van de dakgoten helpen. Let op dat deze maatregelen vooral werken om motmuggen te voorkomen. Heeft u al last van deze insecten, dan is de kans klein dat u hiermee de motmuggen en de larven zult bestrijden.

Daarbij is het aan te raden om uw huis goed schoon en vrij van etensresten te houden. Dit is natuurlijk voor vele soorten ongedierte aan te raden.

Andere kleine motjes

Zijn de kleine motjes in uw woning geen motmuggen, maar andere soorten motjes, dan loopt u meer risico dat er schade wordt aangebracht door deze insecten aan uw kleding.

Motten staan er namelijk om bekend textiel te eten. Ze kauwen hier vaak gaten in wat grote schade in uw kledingkast kan veroorzaken.

Met welke plaag van kleine motjes u ook te maken heeft, het is belangrijk om actie te ondernemen, zodat de plaag verdwijnt en niet meer terug komt. Dus wat kunt u hier tegen doen?

kleine motjes plaag

Foto: Luis Fernández García

Wat te doen bij een kleine motjes plaag?

Op het moment dat u motmuggen of andere motten hebt aangetroffen, is het aan te raden om eerst op zoek te gaan naar de kern. Deze kern van motmuggen vindt u vaak bij de larven.

Bij motmuggen bevinden de larven zich zoals eerdere gezegd vaak in sanitaire buizen.De larven van motmuggen kunt u vaak op onhygiënische en vochtige plekken. Bij gewone motten is dit vaak in kleding of de kledingkast.

Als u heeft vastgesteld dat u last heeft van een kleine motjes plaag, dan is het van belang om deze plekken goed schoon te maken en te reinigen. Vaak is het probleem echter lastiger te bestrijden en komt u niet van het probleem af met simpele reinigingsmiddelen.

Als u dus last blijft houden van een kleine motjes plaag, dan is de meest effectieve manier het inschakelen van een bestrijder.

Eventueel kunnen wij u hiermee helpen. Bel hiervoor vrijblijvend met het nummer hieronder of vraag direct een offerte aan voor de bestrijding van motten of motmuggen.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8501, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed