Motmuggen Bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0298501

Bel ons direct

085 - 029 8501

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
larven van motmug

Motmug ziektes

Motmug ziektes, kunnen deze voorkomen? En kunnen deze dan levensbedreigend zijn voor zowel mens als dier?

Behalve dat Motmuggen voor vervelende overlast kunnen zorgen, is het belangrijk om te weten of dit ongedierte ook een gevaar voor de gezondheid kunnen zijn.

Hieronder kunt u lezen hoe het zit met eventuele kansen op Motmug ziektes en hoe u de kans op overlast van Motmuggen kunt verkleinen.

Is er een mogelijkheid dat een Motmug ziektes kan overbrengen?

Is het eigenlijk wel mogelijk dat een Motmug ziektes kan overbrengen?

Daar is eigenlijk een kort antwoord op te geven. Want in principe komen er geen directe Motmug ziektes voor. Een Motmug is namelijk niet in staat om te steken of te bijten.

Maar toch is er wel een ander probleem waar u mee te maken kunt krijgen. Motmuggen houden zich namelijk graag verscholen in riolen en andere sanitaire leidingen. Dit zorgt ervoor dat de Motmug dus wel heel gemakkelijk bacteriën met zich mee kan dragen.

Kan een Motmug ziektes veroorzaken met deze bacteriën?

Als motmuggen vanuit deze leidingen uw huis of pand binnendringen, komen ze vaak in de keuken terecht. De bacteriën vanuit het riool worden op deze manier gemakkelijk overgebracht op uw voedsel.

Dit is niet alleen heel onhygiënisch, maar kan ook door deze bacteriën ziekte tot gevolg hebben. Een ongemak dat zelfs grote gevolgen kan hebben als u erg vatbaar bent voor deze bacteriën.

Het is dus erg belangrijk dat de kans op eventuele Motmug ziektes verkleind of zelfs voorkomen wordt. En dat in het geval van een Motmuggenplaag, u op een effectieve manier het probleem aan kunt pakken.

motmug ziektes

Foto: Ninjatacoshell

 

Hoe verklein ik de kans op ziektes door de motmug?

U kunt de kans op motmuggen in huis zelf verminderen, door bijvoorbeeld het plaatsen van horren bij de ramen en deuren.

Ook kunt u de afvoerbuizen doorspoelen met heet water. Zo kunnen de larven van de motmuggen zich minder snel in de afvoerleidingen van uw woning vestigen.

Zorg er daarbij voor dat gaten en kieren in vochtige ruimtes gedicht worden en onderzoek het stilstaande water om uw huis heen.

Mocht u toch al last hebben van Motmuggen en daarmee de kans vergroten dat de Motmug ziektes mee neemt vanuit het riool, dan kunt u op zoek gaan naar waar de larven van de Motmug verblijven. Dit is vaak in de sanitaire leidingen.

Bestrijding van de motmug begint dan ook bij het uitroeien van de larven, zodat er niet een nieuwe generatie motmuggen komt op het moment dat u de volwassen beestjes bestreden heeft.

Vaak is dit erg moeilijk te onderzoeken en wordt het totale probleem niet direct verholpen. De bestrijding kan voor het beste resultaat uitgevoerd worden door een professionele bestrijder.

Neen voor advies of hulp contact op met een professionele motmuggen bestrijder via het telefoonnummer hieronder. U kunt ook direct een vrijblijvende offerte aanvragen.

 

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8501, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed