Motmuggen Bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0298501

Bel ons direct

085 - 029 8501

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
motmug in huis

Motjes in de badkamer

U heeft er vast wel is van gehoord of misschien zelfs last van gehad. Er kunnen verschillende soorten motjes in de badkamer voorkomen.

Ten eerste kunnen er gewone motjes in de badkamer voorkomen. Deze staan vooral bekend om het feit dat ze gaatjes in uw kleding kunnen knagen.Ook zijn uw gordijnen niet veilig met deze beestjes in huis. Andere objecten die van dergelijke stoffen zijn gemaakt kunnen ook aangevreten worden door de irritante insecten.

Deze kleine motjes zijn meestal niet erg gevaarlijk maar ze kunnen wel tot overlast verzorgen. Wel kunnen de motjes gevaarlijk worden als ze een langere tijd actief zijn in uw huishouden. Ze kunnen namelijk voedselbesmettingen veroorzaken.

Dat is voornamelijk het geval als u last heeft van motmuggen. Deze insecten lijken op hele kleine vlindertjes en schuilen vaak in afvoerpijpen. Ze worden ook wel, rioolvliegjes, motvliegjes, of aalputmotjes genoemd.

Deze motmuggen kunnen doordat ze zich vaak in de vieze afvoer etc. verschuilen, bacteriën en ziektes met zich mee dragen en dienen daarom bestreden te worden als u hier mee te maken heeft,

Kleine motjes in de badkamer

Motjes in de badkamer zijn vreselijk vervelend en lastig te bestrijden. Het ergste probleem is dat ze na een tijdje ook nog eitjes leggen ook. Dit kan er dus voor zorgen dat binnen een korte tijd het ene kleine motje die u in uw badkamer heeft gehad er plotseling wel tientallen of misschien wel meer zijn.

In dit geval is er dus echt sprak van een motmuggenplaag.

Kleine motjes in de badkamer bestrijden

Als u de kleine motjes in de badkamer wil bestrijden is het eigenlijk niet slim om het zelf te doen. Het is geen makkelijk proces en de kans dat ze weer terug komen is erg groot als u niet precies weet waar u mee bezig bent. Belangrijk in dit geval, is dat de oorzaak van het probleem wordt aangepakt, zodat de rioolvliegjes niet weer terug kunnen keren.

Het beste is daarom om het bestrijden van die kleine motjes in de badkamer over te laten aan een expert. Dit kan dus bijvoorbeeld uw lokale ongediertebestrijder zijn, mits deze gespecialiseerd is in het bestrijden van motguggen.

De bestrijders van de kleine motjes in de badkamer zorgen er niet alleen voor dat de motjes waar u zo’n last van heeft voor eventjes verdwijnen. Hij zal er voor zorgen dat uw badkamer mits goede verzorging voor altijd verwijdert zijn van de kleine motjes. Dat betekent dus ook dat dergelijke eitjes van de motjes zullen worden opgespoord en vakkundig verwijdert.

Het belangrijkste is dat zodra u merkt dat u last heeft van kleine motjes in de badkamer of ergens anders in uw huis, u gelijk een bestrijder contacteert. Hoe langer u wacht met het bestrijden van de motjes, hoe groter het probleem kan worden. Uiteindelijk spreken we namelijk over een motmuggenplaag.

 

Foto: Dysmachus

Wat moet ik doen als er motjes in mijn huis zitten?

De belangrijkste plekken om te kijken is op plekken waar vooral veel textiel ligt. Dit is waarschijnlijk uw kledingkast. Dit zijn perfecte broeiplaatsen voor motjes. Een andere plek die ook als een broeiplek kan worden gezien, is een plek in uw huis waar eten ligt. Dit is de meest riskante plek. Het komt minder vaak voor dat de motjes zich hier bevinden maar het is verstandig om toch even te controleren.

In het geval van motmuggen kunt u het beste controleren in de badkamer, keuken en het toilet. Dit zijn de plekken waar zich afvoerpijpen bevinden en waar de motvliegjes zich dus graag schuilhouden en zich voortplanten.

Kleine motjes in de badkamer kunnen dus zowel gewonen motjes zijn, als motmuggen. Beide wilt u niet graag in huis hebben.

Wilt u dat wij u helpen met het bestrijden van motjes of motmuggen? Dan kunt u hieronder vrijblijvend met ons bellen. Ook kunt u een offerte aanvragen voor bestrijding. Dit is gratis en vrijblijvend. Een ongediertebestrijder bij u in de buurt neemt dan direct contact met u op.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8501, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed