Motmuggen Bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0298501

Bel ons direct

085 - 029 8501

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
kleine zilveren motjes

Kleine zilveren motjes; motmuggen?

Kleine zilveren motjes, misschien komt u ze in de buurt van de keuken of badkamer tegen of op vieze plekken in huis.

In eerste instantie zou u ook kunnen denken aan een zilvervisje. Van zilvervisjes wordt namelijk vaak gedacht dat dit de larven zijn van motmuggen. Zilvervisjes zijn echter heel ander ongedierte.

Maar de larven van motmuggen zijn kleine wormpjes.

Voordat u kijkt naar de bestrijding van deze ongedierte, is het aan te raden om eerste te bepalen of het om zilvervisjes of kleine zilveren motjes gaat. Hieronder zullen we u meer vertellen over de verschillen en eventuele manieren van bestrijden.

Heb ik last van kleine zilveren motjes of zilvervisjes?

Als u last heeft van grijze, zilverkleurige beestjes van 1,5-6 mm groot met harige vleugels, dam zou het kunnen zijn dat deze kleine zilveren motjes toch echt motmuggen zijn.

Zilvervisjes hebben daarentegen geen vleugels en hebben een lengte van 13 tot 25 mm. Zoals hun naam al doet vermoeden, hebben deze zilvervisjes iets weg van de vorm van een kleine vis.

Vaak worden zilvervisjes of kleine zilveren motjes met elkaar verward, omdat deze beiden in vochtige ruimtes kunnen voorkomen.

De larven van motmuggen zult u niet snel tegenkomen. Deze verschuilen zich in afvoerleidingen totdat zij zijn uitgegroeid tot volwassen motmuggen.

Vliegen de kleine zilveren motjes waar u last van heeft? Dan heeft u waarschijnlijk te maken met motmuggen.

Doordat de larven zich veelal verschuilen in afvoerleidingen, kunnen ze hierdoor bacteriën verspreiden op het moment dat ze uitgroeien tot volwassen exemplaar en om voedingsmiddelen in uw keuken gaan zitten.

Wat te doen tegen kleine zilveren motjes?

Op het moment dat u last heeft van kleine zilveren motjes, dan is het aan te raden om deze te bestrijden.

Kleine zilveren motjes, ook wel rioolvliegjes genoemd, kunnen in een hoog tempo nieuwe larven produceren. De larven staan er juist om bekend dat deze de lastig uit te roeien zin, waardoor u maar moeilijk van dit ongedierte af komt.

Het enige wat u kunt doen om motmuggen te voorkomen is uw afvoerleidingen goed reinigen. Zo blijft er geen organisch materiaal achter, en hebben de larven van de motmuggen niets om zich mee te voeden.

Ook kunt u af en toe de leidingen laten doorlopen met heet water. Hoewel dit geen volledige garantie biedt dat u van deze insecten af komt, kan het wel helpen.

Er zijn dus een aantal kleine mogelijkheden om de plaag te verminderen. Maar doordat kleine zilveren motjes zich razendsnel kunnen voortplanten, is het bestrijden van het totale probleem vaak van veel grotere en drastische omvang.

Bovendien zitten de larven vaak goed verstopt in de leidingen. Hier komt u dus moeilijk bij. Om de insecten effectief te bestrijden is het wel nodig om ook de larven te bestrijden. Als u alleen de volwassen motmuggen uit roeit, zal de plaag binnen de kortste keren weer terug zijn.

kleine zilveren motjes

Foto: Luis Fernández García

Het inschakelen van een professionele bestrijder bij kleine zilveren motjes

Als u graag op een goede manier het probleem aan wilt pakken, dan is het zeker aan te raden om een bestrijder in te schakelen.

Deze kan ervoor zorgen dat alle besmette plekken direct worden aangepakt en u dus op een effectieve manier het probleem aanpakt. Dit scheelt veel overlast en herhaling van het probleem.

Belt u met het nummer hieronder voor direct contact met een professionele bestrijder die u kan helpen bij uw motmuggenprobleem.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8501, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed