Motmuggen Bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0298501

Bel ons direct

085 - 029 8501

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed

Motmug plaag

De Motmug

Misschien heeft u ze ook weleens gezien, van die donkere, driehoekige kleine beestjes. U kunt ze aantreffen op uw aanrecht bij voedselresten of op een schoteltje met water dat onder een plant staat.

Ook in het toilet, keuken of in de badkamer zijn ze weleens te vinden, voornamelijk bij de wasbakken en de toiletpotten. U vroeg zich wellicht af wat het voor beestjes waren.

Kleine vlindertjes

Ze lijken wel wat op hele kleine vlindertjes. Daarnaast kunnen ze u doen denken aan fruitvliegjes. Hoogstwaarschijnlijk gaat het hier echter om motmuggen en deze beestjes zijn ook familie van de vlinders.

Overdag bewegen de diertjes zich maar heel weinig, ze kunnen ook niet echt goed vliegen, maar ’s nachts zijn ze actief. Ze bevinden zich graag in vies water en organisch afval. Het riool voelt dus als een paradijsje voor deze insecten. Als u deze motmugjes in grote aantallen aantreft in uw woning, heeft u last van een motmug plaag.

Motmug plaag

Op zich zijn de motmuggen niet schadelijk voor de mens. Ze voeden zich met voor ons schadelijke schimmels en bacteriën en dat is alleen maar positief. Het probleem is alleen dat ze indirect ons en onze leefruimte kunnen besmetten met ziekteverwekkers.

Dit komt doordat zij zich graag bevinden in plaatsen zoals het riool. Geen prettig idee natuurlijk, dat zo’n diertje even later bij u op het aanrecht zit.

Warm en nat

De grootste kans op een motmug plaag dient zich voor tijdens natte en warme zomers. Hierbij gedijen de beestjes namelijk het best. Vaak blijven ze wel buiten bij de composthopen en de gft-kliko’s, maar als ze het in sommige jaren door gunstige omstandigheden goed doen, kunnen ze zeker bij u binnenkomen en heeft u kans op een motmug plaag.

Rioolmug

De motmug wordt ook weleens rioolmug genoemd omdat de aanwezigheid van motmuggen in uw omgeving bijna altijd duidt op problemen met het riool.

De muggen kunnen namelijk niet goed vliegen en dus ook zeker geen grote afstanden afleggen. Daardoor moeten ze haast wel in uw nabije omgeving een plekje in het riool of iets dergelijks hebben waar ze het prettig vinden.

Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat u last heeft van een lekkende rioleringsbuis. Als u last hebt van een motmug plaag, kunt u het beste contact opnemen met de ongediertebestrijder. Zij kunnen u advies geven en als het nodig is, komen zij langs om de motmuggen te verdelgen.

motmug plaag

Foto: Hectonichus

Larven van de motmug

De motmug legt namelijk ook eieren en deze eieren, en in later stadium de larven, zijn voor u nauwelijks te ontdekken. De motmugjes zelf kunt u misschien nog wel verwijderen, maar dan zit u nog met de larven en de eieren. Wanneer deze niet worden verdelgt, blijft u zitten met de motmug plaag.

De ongediertebestrijder weet precies waar hij moet zoeken naar larven en eieren en hij kan deze dan voor u verdelgen. Ook kunnen de mensen van de ongediertebestrijding nagaan wat de oorzaak is van de motmug plaag en het beste is natuurlijk dat deze oorzaak dan wordt weggenomen en u zo snel mogelijk bent verlost van de motmug plaag.

Motmugbestrijding

Wilt u dat wij u helpen met uw motmug probleem? Neem dan hieronder vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Dit is geheel vrijblijvend en verplicht u tot niets.

Wij brengen u direct in contact met een professionele ongediertebestrijder bij u in de buurt.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8501, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed