Motmuggen Bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0298501

Bel ons direct

085 - 029 8501

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
kleine motjes plaag

Rioolvliegjes bestrijden

Op deze pagina leggen we uit hoe rioolvliegjes bestrijden in zijn werk gaat wanneer u hier last van heeft.

Een ander woord voor rioolvliegjes zijn ook wel de zogeheten vervelende motmuggen. Rioolvliegjes zijn heel erg kleine insecten van ongeveer één tot vijf millimeter grootte. De rioolvliegjes zijn heel erg behaard op de vleugels en zijn grijs tot heel licht grijs van kleur.

In normale omstandigheden leven rioolvliegjes in het riool waar het vochtig en koud is. De larven van de rioolvliegjes komen het vaakst voor in rioolzuiveringsbedden.

Soms kan het gebeuren dat de rioolvliegjes leven in de leidingen van het huis, zeker als er een of ander defect is aan de leidingen bijvoorbeeld als er en zekere hoeveelheid drab in de leidingen zitten waardoor deze verstopt geraken.

Een ander voorbeeld waar motmuggen op af komen is in de buurt van vochtige plantenbakken en in popplanten waar ze graag van de partij van zijn.

Rioolvliegjes oorzaak

Als u aan de gootsteen in de keuken of aan het bad allemaal kleine vliegjes ziet vliegen, heeft u duidelijk last van deze vieze beestjes. Rioolvliegjes zijn de oorzaak van een defect aan de riolering in de buizen. In bijna allemaal de gevallen ziet u rioolvliegjes in een kruipruimte.

Als u breuken heeft in de riolering kan dit duiden op vies water op de grond van de kruipruimte waar ze in grote getale zich nestelen. Vies water en zand wat in de kruipruimte ligt, is de boosdoener van een vieze sliblaag. Het is deze sliblaag die een ideale voedingsbodem is voor de pas geboren larven om snel uit te groeien tot motmuggen.

Omdat de motmuggen heel erg klein zijn, is het voor hen niet moeilijk om overal in uw huis gemakkelijk en snel te komen.

Motmuggen zijn vooral ’s avonds actief en gaan dan opzoek naar organisch voedsel zoals schimmels en vieze ziekteoverbrengende bacteriën. Rioolvliegjes in huis kan voor u snel betekenen dat u ziek kan worden door de vieze bacteriën die dit ongedierte verspreidt. Rioolvliegjes bestrijden is daarom pure noodzaak.

Schadelijk voor de gezondheid

Zoals eerder vermeld zijn de motmuggen, of aalputmotjes zoals ze ook genoemd worden, heel erg klein en lijken ze vrijwel onschadelijk voor de gezondheid. Dit is echter meermaals door het tegendeel bewezen bij mensen waar het hele huis vol zat met kleine, vieze rioolvliegjes.

Motmuggen bijten of steken niet, maar omdat ze uit heel erg verontreinigde plaatsen vandaan komen zoals de riool, kunnen ze op deze manier heel wat schadelijke bacteriën meenemen naar uw huis.

Bovendien is het favoriete voedsel van een riool schimmels die u liever nooit wilt tegenkomen. Rioolvliegjes bestrijden kunt u zelf doen, maar denk eraan rioolvliegjes bestrijden doet u niet op één dag om er zeker van te zijn dat er geen enkele motmug zich nog levend bevindt in uw huis.

 

Foto: Luis Fernández García

Rioolvliegjes bestrijden in huis

Het ontdekken van rioolvliegjes in uw huis kan soms meerdere dagen duren omdat men meestal maar één motmug ziet vliegen in de nabijheid van de gootsteen in de keuken of in de badkamer. Als u bij normaal weer niet extreem warm een klein beestje ziet vliegen in de gootsteen dan weet u ongetwijfeld dat u last hebt van deze insecten.

Het beste wat u kan doen is niet langer wachten om in actie te komen, want voor u het weet verspreidt de rioolvliegjesplaag zich verder door uw woning, wat de kans op een besmetting door schadelijke bacteriën en schimmels die ze overbrengen groter maakt.

Eerst en vooral moet u de verstopping in de leidingen zien te voorkomen en eventueel als u safe wilt spelen moet u de buizen laten spoelen zodat alle drab en viezigheden uit u leidingen weg zijn. Daarnaast is het belangrijk om een professional in te huren die met behulp van sterke middelen de rioolvliegjes kan verdrijven uit uw eigen huis.

Rioolvliegjes bestrijden doet u beter niet zelf

Omdat het gevaar bestaat dat u besmet kan geraken door de vieze schimmels en bacteriën laat u de rioolvliegjes bestrijden liever over aan een professional met een beschermd pak. Als u er zelf achter aan gaat, loopt u de kans dat u binnen het uur weer last heeft van rioolvliegjes.

Als u ze niet goed verdrijft en er blijft er maar ééntje achter, zal de rest terug snel volgen zodat u weer een nest heeft van motmuggen in de leidingen. Neem voor meer informatie gerust contact met ons via het telefoonnummer hieronder of via het formulier op de site.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8501, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed