Motmuggen Bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0298501

Bel ons direct

085 - 029 8501

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed

Kleine motmuggen

Wat zijn kleine motmuggen?

Kleine motmuggen (ook wel rioolvliegjes genoemd) zijn minuscule mugjes die grijs van kleur zijn. Naast hun kleur zijn ze te herkennen aan de twee vleugels op hun rug die relatief gezien groot zijn voor hun lichaam, net als bij de “normale vlieg”.

Hoewel de vliegjes in eerste instantie onschuldig lijken, is het verstandig om ze zo spoedig mogelijk te bestrijden wanneer u ze opmerkt.

Waar komen kleine motmuggen voor?

Kleine motmuggen komen vaak voor in de buurt van water. In uw huishouden kunt u ze eventueel vinden op plekken waar waterleidingen eindigen, een voorbeeld daarvan is de gootsteen.

Kleine motmuggen houden zich graag schuil in de riolering omdat hier vaak stilstaand vervuild water te vinden is. Kleine motmuggen leven van het rottend organische materiaal in de riolering.

De mugjes voeden zich met onder meer algen en bacteriën die voornamelijk goed gedijen onder warme temperaturen. Rond de zomer is de kans dan ook het grootst dat u last kunt krijgen van rioolvliegjes.

Waarom moet u kleine motmuggen bestrijden?

U vraagt zich misschien af waarom u eigenlijk kleine motmuggen zou moeten bestrijden. In tegenstelling tot muggen kunnen motmuggen namelijk niet steken.

Op het eerste gezicht lijkt het er daarmee op dat de enige hinder die u kunt ondervinden van kleine motmuggen een motmuggenplaag zou kunnen zijn, maar er ligt een veel groter gevaar op de loer.

Kleine motmugjes bevinden zich altijd in een verontreinigde omgeving en pikken daardoor zeer gemakkelijk ziektes op, vanwege hun grote aantallen worden deze ziekten in hoog tempo verspreid.

Een kleine motmug kan op een dag wel 200 eitjes leggen. Deze komen vervolgens binnen twee dagen uit wat in een korte periode een motmuggenplaag in gang kan zetten.

Een motmuggenplaag zorgt ervoor dat de ziektes die de kleine motmuggen bij zich dragen, in hoog tempo door uw hele huishouden worden verspreid.

Door de snelle voortplanting van de motmuggen neemt het bereik waarbinnen een ziekte zich verspreid toe.

kleine motmuggen

Foto: Hectonichus

Zelf kleine motmuggen bestrijden

Er zijn vele bestrijdingsmiddelen op de markt om kleine motmuggen te bestrijden. Vaak zijn deze er bijvoorbeeld in de vorm van een spray.

Het probleem bij particuliere bestrijdingsmiddelen is echter dat het altijd een gok blijft of het bestrijdingsmiddel ook daadwerkelijk zal werken, u heeft geen garanties.

Daarnaast verdelgen veel bestrijdingsmiddelen alleen de volwassen vliegjes, en blijven de eitjes en larven in leven. Het is daarmee een kwestie van tijd voordat een motmuggenplaag terugkeert.

Om een motmuggenplaag te voorkomen doet er verstandig aan om uw leidingen het hele jaar door zo schoon mogelijk te houden.

Dit kunt u doen door zo min mogelijkheid viezigheid zoals etensresten door de leidingen te spoelen, en de leidingen af en toe door te spoelen met heet water en schoonmaakmiddel

Een professionele bestrijding tegen kleine motmuggen

Een professionele ongediertebestrijder is de meest doeltreffende optie als u motmuggen wilt bestrijden.

Ongediertebestrijders weten waar kleine motmuggen zich het liefst schuilhouden en kunnen een effectieve bestrijding toepassen, hiermee zorgt u ervoor dat ook de eitjes en larven worden vernietigd.

Prijzen van een professionele ongediertebestrijder zijn vaak aantrekkelijk, u kunt hier een prijsindicatie opvragen van een ongediertebestrijder bij u uit de buurt. Wanneer u liever belt kunt u er ook voor kiezen om onderstaand telefoonnummer te bellen.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8501, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed