Motmuggen Bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0298501

Bel ons direct

085 - 029 8501

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
motmug in huis

Kleine grijze motjes

Kleine grijze motjes worden ook wel motmuggen of rioolvliegjes genoemd. Het zijn kleine grijskleurige vliegjes die u in uw huishouden kunt tegenkomen.

In eerste instantie lijkt dit niet zo’n probleem, tot de kleine grijze motjes zich snel vermenigvuldigen en overlast veroorzaken. Vaak bent u dan al te laat.

In dit artikel vertellen we u wat meer over kleine grijze motjes. Ook zult u meer te weten komen over de eventuele risico’s van  de motjes en hoe u deze kunt tegengaan.

Herkennen van kleine grijze motjes

Kleine grijze motjes zijn grijs van kleur en minuscuul klein, u kunt de vliegjes wel gewoon met het blote oog zien. Op de rug van de motjes bevinden zich twee grote vleugels.

Kleine grijze motjes bevinden zich eigenlijk altijd in de buurt van water. Vooral in de riolering en in en nabij waterleidingen zijn ze veel te vinden.

Motmuggen leven van verontreinigd water. Ze voeden zich met organisch materiaal dat rot in vies water. Dit kan het best op plekken waar water stil staat en niet stroomt, om die reden bevinden ze zich vaak in de riolering.

Wanneer u vliegjes aantreft bij bijvoorbeeld uw gootsteen die klein en grijs zijn, is de kans groot dat u kleine grijze motjes ziet. Wanneer dit het geval is moet u deze snel bestrijden om onnodige risico’s te vermijden.

De risico’s van kleine grijze motjes

Hoewel motmuggen onschuldig lijken kunnen ze grote gevaren met zich meebrengen. Omdat motmuggen rond verontreinigd water leven, pikken ze gemakkelijk ziektes op.

De ziektes worden door de motmuggen meegedragen naar alle plekken waar zij naartoe vliegen. Aangezien kleine grijze motjes zich razendsnel vermenigvuldigen kan een ziekte zich daardoor in een korte tijd over een enorm gebied verspreiden.

Naast het verspreiden van ziektes kunnen kleine grijze motjes ook overlast veroorzaken door hun snelle voortplanting, u kunt dan in korte tijd last krijgen van een motmuggenplaag.

Kleine grijze motjes voorkomen

Om de risico’s van kleine grijze motjes zo laag mogelijk te houden, bestaat er geen betere aanpak dan ervoor te zorgen dat de motjes niet eens kunnen ontstaan.

U voorkomt kleine grijze motjes het best door uw waterleidingen goed schoon te houden. Dit doet u bijvoorbeeld door de leidingen regelmatig door te spoelen met warm water en schoonmaakmiddel dat uw drinkwater niet aantast.

Ook is het raadzaam om geen etensresten door uw waterleidingen te spoelen. Dit kan gemakkelijk vast blijven zitten en gaan rotten wat een voedingsbodem voor motmuggen kan vormen.

kleine grijze motjes

Foto: Dysmachus

Bestrijden van kleine grijze motjes

Mocht u al last hebben van kleine grijze motjes, is het doorspoelen van uw waterleidingen alleen vaak niet meer voldoende. Ze moeten dan uitgebreider bestreden worden.

De bestrijding van kleine grijze motjes kunt u zelf uitvoeren met bestrijdingsmiddelen al is de kans groot dat hierbij alleen de volwassen motjes gedood zullen worden.

Om ook alle eitjes en larven van de kleine grijze motjes te verdelgen, doet u er verstandig aan om een professionele ongediertebestrijder in te schakelen.

Ongediertebestrijders kunnen u de garantie bieden dat de kleine grijze motjes volledig bestreden worden, waardoor u de garantie heeft dat ze zullen verdwijnen.

Daarnaast zal een ongediertebestrijder ervoor zorgen dat uw drinkwater niet wordt aangetast, waardoor u zelf geen gezondheidsrisico’s zult lopen.

Een vrijblijvende offerte voor een ongediertebestrijder bij u uit de buurt kunt u hier aanvragen, ook kunt u ervoor kiezen onderstaand telefoonnummer te bellen.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8501, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed