Motmuggen Bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0298501

Bel ons direct

085 - 029 8501

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
Motmuggen bestrijden

Motmuggen bestrijden

Motmuggen bestrijden lijkt in eerst instantie niet bepaald noodzakelijk. Wanneer u motmuggen aantreft lijken deze namelijk weinig kwaad te doen, het lijken alleen kleine onschuldige vliegjes.

Toch kunnen deze vliegjes grote problemen veroorzaken, ze planten zich razendsnel voort waardoor er in een korte tijd een ware motmuggenplaag kan ontstaan.

Helaas kleven en meer risico’s aan de aanwezigheid van motmuggen. Wanneer u motmuggen aantreft moet u dan ook zo snel mogelijk de motmuggen bestrijden om problemen te voorkomen.

Eerst herkennen, dan pas de motmuggen bestrijden

Motmuggen bestrijden is zinloos wanneer u niet zeker bent of u wel last heeft van motmuggen. Het is daarom noodzakelijk om eerst motmuggen te herkennen.

Motmuggen zijn grijs van kleur en zeer klein, u kunt ze net met het blote oog zien.  Op de rug van de vliegjes ziet u twee grote vleugeltjes.

Wanneer u er zeker van bent dat u last heeft van motmugjes is het belangrijk om zo snel mogelijk de motmuggen te bestrijden.

Waarom moet u motmuggen bestrijden?

Het is belangrijk om motmuggen snel te bestrijden wanneer u ze aantreft, motmuggen leven namelijk op zeer verontreinigde plekken zoals het riool.

Omdat motmuggen in een vieze omgeving leven zijn ze enorm vatbaar voor allerlei ziektes. Wanneer de vliegjes eenmaal besmet zijn nemen ze de ziektes overal mee naar toe en verspreiden deze snel.

Ziektes van motmugjes kunnen ook op mensen overslaan, bijvoorbeeld wanneer de mugjes op uw eten gaan zitten wat u vervolgens eet.

Naast het verspreiden van ziektes kunnen motmugjes ook zeer hinderlijk zijn wanneer ze in extreem grote aantallen voorkomen.

U kunt in dit geval last krijgen van een mottenplaag waarbij de motmuggen zich in korte tijd in uw hele huis verspreiden.

Motmuggen bestrijden voorkomen

Ook voor het bestrijden van motmuggen geldt dat u beter kunt “voorkomen dan genezen”. Het is dan ook aan te raden om zoveel mogelijk maatregelen te nemen die de kans op de aanwezigheid van motmuggen zoveel mogelijk beperken.

Motmuggen bestrijden is dan vaak niet nodig omdat de motmuggen niet de kans krijgen om te ontstaan en zich voort te planten.

De beste preventieve maatregel die u kunt nemen, is om ervoor te zorgen dat het volledige netwerk van waterleidingen in uw huis zo schoon mogelijk is.

Het is hiervoor noodzakelijk om de leidingen af en toe door te spoelen met kokend water voorzien van schoonmaakmiddelen.

Let er goed op dat het schoonmaakmiddel dat u gebruikt niet vernevelt bij een hoge watertemperatuur, wanneer u het middel inademt kan dit anders schade toebrengen aan uw luchtwegen.

Hoe kunt u zelf motmuggen bestrijden?

U kunt zelf motmuggen bestrijden door bestrijdingsmiddelen aan te schaffen in de winkel.

Omdat motmuggen diep genesteld zitten in de waterleidingen is de kans echter klein dat u met een bestrijdingsmiddel alle motmuggen zult doden. De kans dat er enkele motmuggen, larven of eitjes in leven zullen blijven is zeer groot.

Wanneer u zich bedenkt dat een motmugje wel 200 eitjes op een dag kan leggen en deze in maximaal twee dagen zullen uitkomen, zult u begrijpen dat een bestrijding bijna zeker zinloos zal zijn.

Tijdelijk zult u het probleem kunnen oplossen maar binnen enkele dagen zal het aantal motmugjes zo hard doorgroeien dat deze snel weer op een gelijk aantal zullen zijn.

Het is zeer lastig en onprettig om de riolering en waterleidingen op motmuggen te inspecteren en deze lokaal te bestrijden. Om die reden is het dan ook af te raden om zelf motmuggen te bestrijden.

Tot slot is de werking van particuliere bestrijdingsmiddelen niet altijd aangetoond, u loopt daarmee het risico dat de bestrijdingsmiddelen niet zullen werken en het ongedierte gewoon in leven blijft.

Waar moet u motmuggen bestrijden?

Wanneer u toch besluit om zelf een bestrijding uit te gaan voeren kunt u het best bestrijdingsmiddel voorzien van zo heet mogelijk water door al uw waterleidingen spoelen.

Voer na een dag weer een bestrijding uit, en de dag erna opnieuw. Spoel tot slot alle leidingen goed door met water warmer dan 55 graden celsius, bij voorkeur spoelt u kokend water door de leidingen.

Houd er wel rekening mee dat de kans minimaal is dat al het ongedierte zal verdwijnen. Er hoeven maar een paar motmuggen te overleven om een nieuwe motmuggenplaag te veroorzaken.

Ook zijn particulier bestrijdingsmiddelen vaak duur, van de goedkopere producten is namelijk vaak niet aangetoond of deze wel echt werken.

Wanneer u dus bestrijdingsmiddelen wilt aanschaffen die ook daadwerkelijk zullen werken kan dit vrij duur uitpakken. De meest verstandige optie is daarom om een ongediertebestrijder in te schakelen.

Motmuggen succesvol bestrijden

Ongediertebestrijders weten goed hoe zij succesvol motmuggen bestrijden. Ze kennen de meest risicovolle plekken waar de motmuggen zich graag schuilhouden.

Ook hebben professionele bestrijders veel kennis van doeltreffende bestrijdingsmiddelen. U bent er daardoor zeker van dat de toegepaste bestrijdingmiddelen doeltreffend zullen werken.

Ook kan een ongediertebestrijder u de garantie bieden dat het ongedierte zal verdwijnen. In plaats van steeds opnieuw bestrijdingsmiddelen aanschaffen bent u een vast bedrag kwijt waarvoor u de garantie krijgt van het probleem af te zijn.

De kosten van een ongediertebestrijder zijn vaak beperkt, waar de kosten voor particuliere bestrijdingsmiddelen soms juist erg hoog kunnen uitvallen.

Het lijkt dan ook de meest verstandige keuze om een ongediertebestrijder in te schakelen die u gegarandeerd snel van uw probleem af helpt.

Ongediertebestrijders zitten op velen plekken gevestigd waardoor er altijd wel een bij u in de buurt is. Bestrijders kunnen daardoor snel op uw locatie aanwezig zijn om het probleem zo spoedig mogelijk te verhelpen.

U kunt hier een vrijblijvende offerte aanvragen van een ongediertebestrijder bij u in de buurt, u kunt ook onderstaand telefoonnummer bellen.

Foto: Luis Fernández García

 

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8501, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed