Motmuggen Bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0298501

Bel ons direct

085 - 029 8501

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
Motmuggen herkennen

Motmuggen herkennen

Motmuggen herkennen is een voorwaarde om in te kunnen schatten of u daadwerkelijk te maken heeft met Motmuggen.

Er zijn zoveel verschillende soorten ongedierte met diverse overeenkomsten, dan het in eerste instantie altijd erg moeilijk te bepalen is met welke soort u nu daadwerkelijk te maken heeft.

Motmuggen herkennen is toch van groot belang, omdat ook deze soort ongedierte erg veel overlast kan veroorzaken.

Motmuggen herkennen aan hun uiterlijk

U kunt Motmuggen herkennen aan een grijze of zilveren kleur. Daarbij hebben Motmuggen een driehoekige vorm.

Motmuggen zijn te herkennen aan een grootte van 3 tot 5 millimeter. U zou misschien in eerste instantie denken dat Motmuggen kunnen steken, aangezien andere muggen dat ook kunnen. Een Motmug is alleen niet in staat om te bijten of te steken.

Een Motmug staat erom bekend dat hij behaarde vleugels heeft. Deze vleugels zijn daarbij ook groter dan zijn lichaam.

Motmuggen herkennen op plekken in uw huis

U kunt Motmuggen herkennen aan hun uiterlijk, maar het is ook heel goed mogelijk om de plekken waar motmuggen zich schuil houden na te gaan. Als u weet waar Motmuggen graag verblijven, kunt u ook gemakkelijker vaststellen dat u te maken heeft met deze vorm van ongedierte.

Motmuggen komen namelijk vaak voor in vochtige ruimtes. Denk hierbij aan de badkamer of het toilet. Ze vinden het erg prettig om vieze plekjes op te zoeken zoals bijvoorbeeld schimmel in de badkamer.

Ook kan het riool of stilstaand water in en om uw huis een goede broedplaats zijn voor Motmuggen.

Motmuggen herkennen

Foto: Lmbuga

Motmuggen bestrijden

Op het moment dat u Motmuggen kunt herkennen en dat u zeker weet dat u te maken hebt met een Motmug, dan is het van belang dat u ervoor zorgt dat de overlast van deze beestjes zo snel mogelijk stopt.

Het probleem bij Motmuggen is dat deze beestjes zich razendsnel kunnen voortplanten. Een Motmug kan in eerste instantie geen ziektes overbrengen, maar omdat ze vaak op vieze plekken aanwezig zijn en hierdoor uw eten kunnen bevuilen, kunnen er op deze manier wel gemakkelijk bacteriën overgebracht worden.

Buiten het feit dat Motmuggen vervelend kunnen zijn, kan de aanwezigheid van bijvoorbeeld een Motmuggenplaag dus ook problemen voor de gezondheid met zich meebrengen.

Nu u Motmuggen kunt herkennen en misschien al vastgesteld heeft dat u te maken heeft met deze vorm van ongedierte, is het van belang om deze beestjes uit te roeien.

Helaas blijkt dat het zelf bestrijden van Motmuggen erg lastig is. Daarbij is het met verschillende broedplaatsen erg lastig om het totale probleem aan te pakken. Het inschakelen van een professionele bestrijder kan hiervoor een effectieve oplossing zijn.

Dit kunt u doen door te bellen met het nummer onderaan deze pagina. U komt dan direct in contact met een professionele bestrijder.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8501, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed