Motmuggen Bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0298501

Bel ons direct

085 - 029 8501

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
motmug plaag

Zwarte motmuggen

Zwarte motjes

Veel mensen denken direct als ze de naam “motmug” horen dat het beestje de mens steekt. Dit is niet waar want de zwarte motmug steekt geen mensen. Sommigen denken dat de zwarte motmug op een fruitvliegje lijkt, maar als u goed kijkt, ziet hij eruit als een klein vlindertje.

Er zijn diverse meningen over hoe een zwarte motmug eruit ziet, maar ongetwijfeld heeft u al eens bezoek gehad van zwarte motmuggen. Denk maar ’s avonds tijdens een barbecue als u buiten zit en als het donker is dan verschijnt er een vlindertje aan het licht. Dit zijn de zwarte motjes die geen mens kwaad doen.

Voortplanting van de zwarte motten

De wijfjes motten leggen per keer dat ze zwanger zijn tussen de 25 en de 350 eitjes. Als de eitjes uitkomen, komen er allemaal heel kleine larfjes tevoorschijn. De larven zijn de eerste dag nog net geen 7 mm en hebben geen pootjes of oogjes. Ze leven nu alleen nog in een heel waterig milieu.

Zwarte motmuggen zijn van nature zwart en hebben 2 kleine antennes op hun kop die bestaan uit een aantal segmenten. Op die segmenten zit een kleine verdikking van allemaal ringen van haartjes. De zwarte motten zijn vooral ’s avonds actief en worden aangetrokken door licht.

Overdag houden ze zich stil

Overdag ziet u bijna geen zwarte motten omdat ze door de dag heel stil zitten met de vleugels over elkaar geslagen. Zwarte motjes leven maximaal drie weken waarvan twee weken als een volwassen diertje. De zwarte motjes leven vooral in gebieden waar er vervuild water ligt. De volwassen diertjes leven vooral van nectar en het vervuilde water.

Alleen de larven van de zwarte motjes zijn nuttig voor het milieu omdat ze zich voeden met schimmels en algen. De volwassen diertjes daarentegen brengen juist bacteriën binnen in uw woning die voor mensen met een slechte gezondheid juist schadelijk kan zijn.

Als u vooral ’s avonds een vlindertje in uw huis ontdekt dat in de buurt het licht vliegt dan mag u zeker ervan zijn dat u last heeft van zwarte motten in het huis. De zwarte motjes doen u geen kwaad, maar als u goed luistert dan hoort u een vreemd zoem geluid bij de zwarte motten. Omdat zij schadelijke schimmels en bacteriën meebrengen is het beter om ze te bestrijden.

 

Foto: Hectonichus

Zwarte motmuggen bestrijden met een ongediertebestrijder

Zelf kunt u zwarte motjes gaan bestrijden, maar dan loopt u de kans dat u binnen de kortste keren weer last zal hebben van een nest zwarte motten.

Een ongediertebestrijder gebruikt sterk materiaal en hij weet als geen ander hoe men een volgende bezoek moet voorkomen. Als u denkt dat u last heeft van zwarte motten dan kan u ons gerust contacteren.

Onze ongediertebestrijder zal met behulp van goed materiaal ervoor zorgen dat u binnen de dag geen last meer heeft van deze vieze insecten. Wij kunnen u advies geven via ons telefoonnummer of via het formulier op de website.

U kan zelf bestrijdingsmiddel gaan kopen, maar bestrijdingsmiddelen bevatten nu eenmaal schadelijke stoffen. Als u niet goed weet hoe u ermee moet omgaan, kan die schadelijk zijn. Vraag gerust naar meer informatie via onze website.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8501, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed