Motmuggen Bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0298501

Bel ons direct

085 - 029 8501

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
kleine motten

Het bestrijden van kleine motten

Kleine motten in huis

Iedereen weet het: Motten eten kleding op. Maar eigenlijk zijn het maar een beperkt aantal soorten die dit ook werkelijk doen. En niet alleen kleding, ook etenswaren kunnen ten prooi vallen aan motjes.

Problemen met motten in de kledingkast komt vooral door de kleermot en de pelsmot, kleine mottensoorten die slecht vliegen. De beestjes zijn ca. 7 a 8 milimeter groot. Omdat ze licht niet kunnen waarderen, is een donkere kast een ideale plek voor de diertjes om in te verblijven.

Meestal worden de motten pas opgemerkt als er al schade aan de kleding is ontstaan.De mottenvraat wordt gepleegd door de larve van de mot. Ook op andere plekken in huis kunt u motjes aantreffen! Andere soorten kleine motten in huis zorgen voor andere problemen.

Een andere klein beestje wat lijkt op een mot, maar in werkelijkheid geen mot is, is de motmug. Dit soort ongedierte veroorzaakt geen schade aan de kleiding, maar kan wel veel overlast in uw huis veroorzaken.

Hieronder leest u meer.

Kleine motten in badkamer

Ook in de badkamer kunnen motjes te vinden zijn. Denk hierbij aan een wasmand waar langere tijd was in blijft liggen…. Kleine motten in de badkamer kunnen zeker voor overlast zorgen.

De kans is groot dat de kleine motjes die u in uw badkamer vindt, motmuggen zijn. Motmuggen komen namelijk vooral voor in vochtige omgevingen en in en nabij sanitaire leidingen, organisch afval en het riool.

Kleine motten in keuken

In de keuken zijn het vooral de meelmotten en de vruchtmotten die voor overlast zorgen. Komt u in meel,pannenkoekenmix of soortgelijke producten kleine zwarte puntjes tegen, dan kunt u er vanuit gaan dat het hier om de meelmot gaat!

De vruchtmot vindt u vooral in de fruitmand. Overigens niet alleen in rottend fruit maar ook in vers fruit zijn de motten op hun plek! Ook de cacaomot komt weleens voor. Hoewel het dier niet inheems is, komt het met ladingen tabaksbonen of cacaobonen mee uit het buitenland.

Ook motmuggen kunnen in de keuken voorkomen. Vaak dicht bij u afvoer. De kans is groot dat ze hier ook eitjes hebben gelegd en dat de larven zich tegoed doen aan de organische resten in de afvoer.

kleine motten

Foto: Luis Fernández García

Kleine motten in huis bestrijden

Kleine motten in huis bestrijden is een noodzaak. Doet u dit niet, dan heeft u in korte tijd een mottenplaag, wat veel overlast veroorzaakt. Uw etenswaar is niet meer veilig in uw keuken of uw kleding wordt vakkundig opgegeten door de larve van de mot.

Doordat motmuggen zich vooral in en nabij sanitaire leidingen bevinden, kunnen deze gemakkelijk ziekten en bacteriën verspreiden als zij vervolgens op etenswaren of spullen in uw keuken gaan zitten.

Een vliegenmepper is geen goede optie. U slaat het motje wel dood, maar daarmee nog niet de eitjes die al gelegd zijn. De plaag is daarmee dus allerminst opgelost. Omdat de plaag pas oplost als ook de eitjes en de larven verdwenen zijn, heeft alleen de kleine motten bestrijden geen zin. De oorzaak van de plaag zal ook gevonden moeten worden.

Kleine motten bestrijden in huis kan door een specialist vakkundig worden uitgevoerd. Deze zal u helpen om naast het bestrijden van de motjes, ook de oorzaak op te sporen zodat een herhaling van de plaag voorkomen word.

Specialist inschakelen

U kunt ons inschakelen door ons telefonisch te benaderen. Dit kan door het nummer onder dit bericht te bellen en is gratis en vrijblijvend.  Ook is er de mogelijkheid om het aanvraagformulier op de site in te vullen. U kunt dan advies of een prijsopgave aanvragen. Dit kan door op de knop onder dit bericht te klikken en is tevens vrijblijvend.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8501, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed