Motmuggen Bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0298501

Bel ons direct

085 - 029 8501

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed

Bestrijdingsmiddelen motmuggen

Bestrijdingsmiddelen voor motmuggen zijn noodzakelijk als u van de motmug plaag af wilt komen. Maar hoe weet u welke aanpak juist is? Moet u bijvoorbeeld zelf gaan bestrijden? Of is het verstandiger om het te laten doen door een professional.

Soms kan zelf dokteren namelijk niet verstandig zijn. Op deze pagina leggen we u alles uit over motmuggen, bestrijdingsmiddelen en hoe daar mee om te gaan.

Hoe herkent u motmuggen?

Motmuggen zijn kleine insecten van ongeveer 5 milimeter lang en zijn het best te herkennen aan de karakteristieke harige vleugels die groter zijn dan het lichaam. Ze zijn alleen ’s avonds actief, overdag zijn ze in stilstand te identificeren als kleine hartvormige insecten.

Motmuggen leven van vervuild water en zijn daarom voornamelijk terug te vinden in de buurt van afvoergoten, regenpijpen en op andere vochtige plekken.

Motmuggen komen vaak in grote aantallen tegelijk voor en kunnen daardoor als vervelend worden ervaren. Gelukkig zijn er genoeg middelen tegen motmuggen die deze plaag verhelpen.

Welke problemen dragen motmuggen met zich mee?

De motmug steekt niet, maar brengt wel andere problemen met zich mee. Motmuggen vermenigvuldigen zich ontzettend snel waardoor het probleem zich snel uitbreidt. Het is dus belangrijk om snel in te grijpen met adequate bestijdingssmiddelen tegen motmuggen om een grotere plaag te voorkomen.

Motmuggen zijn erg verontreinigende en onhygiënische insecten. Ze voeden zich met vervuild water en rottend materiaal en verspreiden hierdoor bacteriën. Om hygiënische redenen moeten de insecten daarom bestreden worden met effectieve bestrijdingsmiddelen tegen motmuggen.

Het opsporen van de broedplaats

De bestrijding van motmuggen begint met het opsporen van de bron. Vaak kan een verstopte afvoer of rottend materiaal worden aangewezen als broedplaats van de insecten.

Voor een langdurige bestrijding van motmuggen moet het probleem bij de oorzaak worden aangepakt. Het organisch materiaal waar de muggen op af komen en zich mee voeden moet daarom zorgvuldig worden verwijderd. Dit is essentieel voor de preventie van een terugkerende plaag in de toekomst.

 

Foto: Dysmachus

Bestrijdingsmiddelen motmuggen

De tweede stap in het bestrijden van motmuggen is het behandelen van de broedplaats met verdelgingsmiddelen tegen motmuggen. Hiervoor dient insecticide met een residuele werking te worden gebruikt. Volwassen motmuggen en larven worden hiermee direct bestreden, en het achterblijvende residu voorkomt de herhaling van het probleem in de nabije toekomst.

Het is verstandig niet zelf met deze bestrijdingsmiddelen tegen motmuggen aan de slag te gaan vanwege eventuele gevaren voor uw gezondheid.

Advies of hulp met verdelgingsmiddelen motmuggen

Wanneer u overlast ondervindt van motmuggen kan u voor de meest effectieve behandeling het best een professionele ongediertebestrijder inschakelen. Wij kunnen u van dienst zijn met advies over de beste bestrijdingsmiddelen motmuggen.

Tevens kunt u ons inschakelen voor een zorgvuldige verdelging van uw motmuggenplaag. U kunt eenvoudig contact met ons opnemen via ons telefoonnummer of via het aanvraagformulier op onze website. Wij staan graag voor u klaar en helpen u snel van uw vervelende plaag af.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8501, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed