Bestrijding van motmugjes
Bestrijding van motmugjes is helaas steeds vaker nodig. Steeds meer hebben mensen in zo’n grote mate last van motmugjes dat deze bestreden dienen te worden, de aanwezigheid van de motmug neemt in Nederland namelijk sterk toe.
In principe kunnen motmugjes geen kwaad, al betekent dit niet dat ze geen overlast kunnen veroorzaken. In dit artikel wordt u uitgelegd welke stappen u het best kunt ondernemen voor een succesvolle bestrijding van motmugjes.
Is bestrijding van motmugjes noodzakelijk?
Zoals de naam al doet vermoeden behoren motmugjes tot de muggenfamilie, echter onderscheiden ze zich vanwege het feit dat ze niet steken.
Dat betekent echter niet dat motmuggen geen overlast kunnen veroorzaken. Aangezien motmugjes zich razendsnel vermenigvuldigen kunt u in korte tijd last krijgen van een motmuggenplaag.
Maar misschien nog wel belangrijker is het feit dat motmuggen bacteriën en ziektes met zich mee kunnen dragen die vervolgens zeer gemakkelijk verspreid worden.
Alleen al om vermenigvuldiging van de muggen en verspreiding van ziekten en virussen te voorkomen, is het verstandig om motmugjes te bestrijden.
Waar komen motmugjes voor?
Motmugjes komen op vochtige en vieze plekken voor, ze bevinden zich vaak op plekken waar vervuild water aanwezig is. De mugjes voeden zich met organisch materiaal dat rot in het water, voorbeelden hiervan zijn bacteriën en schimmels.
Binnenshuis zijn alle leidingen maar vooral ook de riolering risicovolle plekken, hier kunnen zich grote hoeveelheden motmugjes bevinden. Vooral op plekken waar het water niet de kans krijgt om te stromen zal zich eerder materiaal ophopen waarvan motmugjes kunnen leven, dit zijn dan ook de meest risicovolle plekken.
Wanneer is bestrijding van motmugjes raadzaam?
Vooral in aanloop naar de zomer is het verstandig om een bestrijding van motmugjes uit te voeren. Door de warme temperatuur kunnen motmugjes zich snel vermenigvuldigen, wat ertoe kan leiden dat u in korte tijd last heeft van een motmuggenplaag.
Een motmug kan per dag tot wel 200 eitjes leggen, deze komen vervolgens binnen twee dagen uit. Wanneer ook deze muggen zich weer vermenigvuldigen kunt u in korte tijd last krijgen van enorme aantallen motmuggen.
Foto: Sanjay Acharya
Zelf een bestrijding van motmugjes uitvoeren
Een bestrijding van motmugjes kunt u zelf uitvoeren door bestrijdingsmiddelen aan te schaffen. Op internet wordt vaak verwezen naar sprays die motmugjes verdelgen.
Of de sprays ook daadwerkelijk werken is echter niet altijd aangetoond. Mocht dit wel het geval zijn moet u zich realiseren dat u met sprays alleen de volgroeide motmuggen zult doden. Eitjes en larven zullen in leven blijven waardoor het probleem tijdelijk verminderd maar niet verdwijnt.
Een succesvolle bestrijding van motmugjes
Om motmugjes succesvol te bestrijden is het aan te raden om een professionele ongediertebestrijder in te schakelen. Professionele bestrijders kennen het ongedierte goed waardoor ze snel de meest doeltreffende bestrijding kunnen toepassen.
Ook pakt u het probleem bij de wortel aan. Door niet alleen volwassen motmuggen te verdelgen maar ook alle eitjes en larven verdwijnt het probleem.
Tot slot kan een ongediertebestrijder u ook de garantie bieden dat u daadwerkelijk van het probleem wordt afgeholpen.
Ongediertebestrijders zijn vaak aantrekkelijk geprijsd, een offerte opvragen voor een bestrijder bij u in de regio kunt u doen via deze link.